Meny Stäng

Swinoujscie sevärdheter

Den polska staden Swinoujscie hade många inte hört talas om, förrän det öppnades en färjelinje hit, från skånska Trelleborg. Detta har gjort att väldigt många svenskar numera besöker denna stad, som dock inte ska ses som enbart en port till övriga Polen, utan detta är faktiskt en stad som har mycket att bjuda på, även i sig självt.

Men vilka sevärdheter finns det då egentligen i Swinoujscie? Det tänkte vi berätta om för dig i denna artikel.

Några Swinoujscie sevärdheter:

Djuphavsfiskemuseet

Som ligger i Swinoujscies gamla stadshus, och där man kan lära sig massvis om just djuphavsfiske i området, från vilka hjälpmedel som används för denna typ av fiske till vilka fiskar som fiskas, och mycket mer.

Sevärdheter

Skyddsrummet

Ett av de sista skyddsrummen som byggdes innan andra världskriget, för att skydda mot flygattacker, och som är intressant på grund av arkitekturen. Mycket intressant för alla som är intresserade av historia!

Karsiborska Kepa

En liten ö i närheten av staden, som i själva verket är ett naturreservat, eftersom man totalt kan hitta 140 olika fågelarter här. Vissa av arterna är mycket ovanliga.

Kyrkan Stella Maris

Som är byggd i neo-gotisk stil, och därför mycket annorlunda i jämförelse med våra typiska svenska kyrkor bara därför. Missa framför allt inte de vackra fönstren på kyrkan!

Fyren i Swinoujscie

Som med sina 68 meter är den högsta fyren vid Östersjön. Byggdes redan år 1858.

Flera olika fästningar

Som alla har sin egen historia, så har man bara tid, kan det vara intressant att besöka samtliga av dem.