Meny Stäng

Swinoujscie shopping

Allt fler svenskar reser till Swinoujscie i Polen idag, eftersom den färjelinje som går mellan Swinoujscie och Trelleborg är ett av de smidigaste sätten att ta sig till Polen och det europeiska fastlandet på. Många gör dock Swinoujscie till både sin första och sista destination på kontinenten, och därför är det fullt naturligt att många undrar över hur det egentligen ligger till med Swinoujscie shopping: kan man shoppa det man vill köpa utanför Sverige i Swinoujscie? Eller bör man shoppa allt man tänkt köpa någon annanstans? Detta tänkte vi reda ut dig, så att du kan planera din resa till Swinoujscie och Europa lite bättre.

Det första du bör veta om shopping i Swinoujscie är att dessa möjligheter är mycket bra. Många väljer till och med Swinoujscie som en destination enbart för shoppingens skull. Priserna är nämligen betydligt förmånligare i Swinoujscie än i t.ex. Tyskland eller Danmark, så vill man pressa priserna på en mängd olika varor ordentligt, är Swinoujscie ett riktigt bra val bara därför.

Det andra du bör känna till är att man kan shoppa på flera håll i Swinoujscie. Till skillnad från en del andra städer har nämligen inte Swinoujscie bara ett shoppingområde, utan flera. Bland annat shoppar många turister på strandpromenaden, men även på den stora gränsmarknaden, där man kan köpa en mängd olika intressanta varor i hundratals olika bås. (Det brukar finnas över 500 bås att välja mellan).

Marknaden är populär eftersom man även kan pruta när man handlar här, det kan man ju inte på alla håll annars.
Vill man handla i mer traditionella butiker finns det även flera sådana att välja på, så man måste absolut inte handla på marknaden om man inte vill det. Det mesta man kan tänkas vilja köpa på semestern säljs dock i Swinoujscie, så det finns ingen anledning att åka någon annanstans just för att shoppa, om man inte har någon särskild anledning till det.