Meny Stäng

Trelleborg sevärdheter

Trelleborg är känt för att vara den sydligaste staden i Sverige, men utöver detta känner de flesta inte till så mycket om staden. Detta är synd, för Trelleborg är faktiskt en mycket charmig stad, framför allt sommartid, där det finns en hel del att se och göra. För att försöka övertyga även dig till att besöka Trelleborg, har vi satt ihop denna korta guide till Trelleborg sevärdheter, för att ge dig lite idéer gällande vad du kan se och göra här.

Detta är några populära Trelleborg sevärdheter:

Ringborgen

Trelleborg har nämligen anor från vikingatiden, vilket innebär att det finns en ringborg i staden, som restaurerats, och som faktiskt är från Harald Blåtands dagar. Detta är en av de mest populära sevärdheterna i staden, då liknande ringborgar inte finns på så många andra håll i Sverige.

Smygehuk

Detta är den sydligaste udden i hela Sverige, och framför allt sommartid anordnas det en hel del evenemang här. Mest värt att besöka om det händer något på udden, dock. Missa inte heller den charmiga fyren på udden!

Statyn Famntaget

Som står i Smygehuks hamn, och som enligt ryktet föreställer Uma Thurmans mormor. Konstnären bakom detta fina konstverk heter Axel Ebbe.

Trelleborgs museum

Där man kan lära sig mer om stadens historia, förstås, men även om de många fynd som gjorts i området, som gör att man kan lära sig mer om hur folk levde på vikingatiden, och även innan det. Ett måste för den som intresserar sig för historia!
Missa inte utställningen Vikingaliv om det är så att det är just vikingar som intresserar.

Tegelberga golfbana

En riktigt bra golfbana, för alla som spelar golf. Den sydligaste golfbanan i Sverige, så klart, så det kan vara trevligt att ha spelat där, bara för den sakens skull.